Apple představil iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus, přitom všechny tyto zařízení mají jako vůbec první telefony od Applu bezdrátové nabíjení. K tomu Apple představil AirPower, tedy indukční nabíječku pro iPhone, Apple Watch a AirPods zároveň.



Apple má údajně prodávat nabíjecí kryt pro AirPods za 69$ (1.500,- Kč). To je cena, za kterou bylo možné koupit starší pouzdro na AirPods, nepodporující bezdrátové nabíjení.

V takovém případě by mohl Apple nahradit nabíjecí pouzdro za indukční k bezdrátovému nabíjení a bylo by dodáváno se sluchátky AirPods za stejnou pořizovací cenu.

Vše může jít ještě jinou cestou a to, že AirPods budou mít nabíjecí pouzdro stejné na kabel a Apple bude vesele prodávat samostatné pouzdro pro bezdrátové nabíjení jako další položku.

Další varianta by byla AirPods sluchátka s bezdrátovým pouzdrem za vyšší cenu 159$ (3.500,- Kč, ale po přepočtu by u nás nakonec byla cena 4.990,- Kč).

AirPower od Applu zvládající nabíjet 3 zařízení zároveň bude na trhu až příští rok. Uvidíme teprve časem, jaké skutečné plány má Apple.

Zdroj: 9to5mac.com