Zabezpečení Applu se posunulo pomocí Face ID zase o velký krok kupředu. iPhone X se tím stává mnohem více personalizovaným zařízením. Dosud jsme mohli mít u iPhonů s Touch ID uloženo 5 prstů, ale u Face ID jde naskenovat pouze jedna tvář.



Šance, že se cizí osoba dostane do vašeho iPhonu pomocí Touch ID je 1 : 50 000, ale u Face ID je to 1 : 1 000 000. Navíc, pokud má uživatel mokré prsty, nebo se mu často potí, tak u Touch ID dejede, protože jeho otisk nebude rozpoznán.

Pokročilý systém rozpoznávání obličeje, využívá laserové diody s vertikálními dutinami. Potvrzení platby Apple Pay, App Storu, nebo 3D emoji v reálném čase.

Face ID můžeme očekávat ve všech budoucích verzích telefonu iPhone a tabletů iPad. Další laťka je potom nasazení do MacBooků, kde by bylo Face ID použito místo zadání hesla popř. přihlášení do macOS.

Face ID také udržuje rozsvícený displej, když se díváte na telefon. Ve výchozím nastavení je zadaný zákaz odemknutí telefonu pomocí Face ID, pokud fotoaparáty na přední straně telefonu nevidí vaše oči. To je zabezpečení, aby nemohl někdo cizí vzít váš telefon a oskenovat pomocí Face ID váš obličej např. ve spánku. Zároveň se vám nepodaří ošidit iPhone X prostřednictvím fotografie obličeje, protože nebude zaznamenaná fyzická hloubka obličeje.

Face ID nastavíte v iPhonu najetím na Nastavení > Heslo a Face ID. Zde zadáte vaši tvář do systému pomocí krouživého pohybu a ta bude následně rozeznávaná.

Zdroj: idownloadblog.com, techcrunch.com