iOS 11 má skvělé vymoženosti, některé jsou dokonce tak příjmné, až jdou pěkně do ruky zlodějům, kteří je mohou v pohodě zneužít. Bavíme se nyní o přístupu do telefonu z uzamčeného zařízení. Ano, když někomu z uzamčeného telefonu vlezete na stopky, překliknete na budík a nastavíte mu tam několik budíků, tak je to sranda.



Ovšem sranda to přestává být s iOS 11, kde jdou z uzamčené obrazovky vypnout mobilní data. iOS 10 nabízel vypnutí Wi-Fi a Bluetooth, ale zloděj s odcizeným iPhonem, nebo iPadem, kde je nainstalovaný iOS 11 si snadno okamžitě vypne mobilní data a původní majitel nemá jak dohledat toto zařízení, ani skrze Najít iPhone prostřednictvím jiného zařízení nebo internetového prohlížeče na iCloud.com.

Pokud nutně nepotřebujete mít zapnutý přístup do Ovládacího centra z uzamčeného iOS zařízení. Nastavení můžete změnit v Nastavení > Touch ID a kódový zámek > Povolit přístup při uzamčení, kde nebudete mít zaškrtnuté Ovládací centrum.

Možná si řeknete, že stačí vypnout telefon, ano stačí, ale až ho jednou zapne, tak se automaticky přihlásí a vám na email příjde upozornění, že váš odcizený iPhone, nebo iPad byl nalezen (spolu se zobrazením polohy zařízení).

Bohužel zatím nejdou deaktivovat pouze mobilní data v Nastavení > Ovládací centrum > Upravit ovládací prvky.

Doufejme, že Apple propracuje trochu lépe možnosti Ovládacího centra. Zatím bezpečnější řešení není.