Apple je velmi zajímavá firma, která si svou cestu musela tvrdě vyšlapat. Steve Jobs společně se svým kamarádem Stevem Wozniakem začali podnikat v poměrně mladém věku a to v garáži rodičů. Za ta léta je tu nespočet zajímavostí, o kterých možná ani nevíte. Podívejte se na některé z nich.



  1. Apple má více než 115 000 zaměstnanců po celém světě.
  2. Zaměstnanci, jenž ve společnosti pracují na pozicích ředitelů a manažerů, si vydělají v průměru necelé 3 miliony korun za rok.
  3. V roce 2012 prodával Apple denně 320 tisíc kusů iPhonů.
  4. Spoluzakladatel společnosti Apple prodal všechny své akcie za asi 17 tisíc korun. Kdyby je prodal dnes, získal by asi 800 miliard korun.
  5. Apple vydělává každou minutu necelých 7 milionů korun.
  6. Všechno, co řeknete Siri, je odesláno do sídla Applu a s otázkami se zde nadále pracuje. Poté jsou uloženy.
  7. Apple má v tuto chvíli k dispozici více hotovosti než americká státní pokladna,
  8. Když sečtete veškeré tržby ze všech produktů Microsoftu, stále budete mít méně, než kolik vydělal Applu pouze na iPhonu.
  9. Apple jako značka má hodnotu přes 2,5 bilionu korun. Pokud chcete číslo vidět celé, vypadá asi takto – 2 519 074 850 000 Kč.
  10. Tvůrce iPodu nejdříve chtěl svou myšlenku zrealizovat se společností Philips – ta v tom ale neviděla žádný potenciál.
  11. Pokud používáte iTunes, automaticky jste souhlasili s tím, že nebudete produkty Applu používat při výrobě jaderné zbraně.
  12. Máte mnohem větší šanci, že vás přijmou na Harvard University než do Apple Storu.
  13. Více než polovina všech aplikací v App Store nebyla ve skutečnosti nikdy stažena.

 

Zdroj: factslides.com