Rok co rok čekají miliony lidí na to, až si budu moci koupit opět novinku vytvořenou jejich oblíbenou společností – Applem. Ještě před samotným zahájením ale předchází i představení, které bude letos velmi výjimečné – poprvé z místa nového sídla Applu. Jak tedy sledovat živý přenos a vidět vše jako první?



Možností je opět několik, ovšem „přímou“ cestou jsou velmi omezené. K sledování přímo na stránkách Applu, potřebujete jedno ze zařízení právě s nakousnutým jablíčkem. Konkrétně můžete použít iPhone, iPad či iPod s iOS 7 nebo novějším, Mac se systémem OS X v10.8.5 nebo novějším, Apple TV (2. nebo 3. generace) se systémem 6.2 nebo novějším a Apple TV (4. generace). Již minulý rok začal Apple podporovat stream i na zařízení od Microsoftu – podmínkou je mít Windows 10 a prohlížeč Edge.

Pokud jste se ovšem mezi produkty výše nenašli, ještě nezoufejte. Existuje samozřejmě řešení, jak vše obejít a představení vidět. První návod je pro uživatele Windows a druhý pro telefony a tablety Android.

  1. Stáhněte si nejnovější verzi VLC Media Player přímo z tohoto odkazu.
  2. Po skončení instalace program spusťte a zvolte Média v levém horním rohu.
  3. Vyberte možnost Otevřít síťový proud…
  4. Do prázdného okénka v záložce Síť vložte tento odkaz ( http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8 ) a potvrďte.

  1. Stáhněte si VLC Player z Google Playpomocí tohoto odkazu.
  2. Otevřete VLC a klikněte nahoře vlevo na tři čárky pod sebou a tím otevřete menu.
  3. Nyní zvolte Otevřít MRL
  4. Do řádku vložte následující adresu: http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

Zdroj: iphonehacks.com