Minulý týden v úterý představil Apple „One more thing“. Onou novinkou je iPhone X. I když se na konferenci mluvilo o novém modelu jablečného telefonu poměrně dlouho, tak se Apple nepochlubil všemi funkcemi. Abychom pravdu řekli, některými funkcemi se nechlubil zkrátka proto, že by jimi opravdu nikoho nepotěšil. Na konci příspěvku naleznete video o těchto skrytých funkcích.



 

Rychlé nabíjení

Pokračovatelé klasické řady jablečných telefonů iPhone 8 a 8 Plus disponují stejně jako iPhone X funkcí rychlého nabíjení. Apple uvádí, že se vybitý iPhone nabije během pouhých třiceti minut o 50 % kapacity baterie. Má to však háček. Apple dále totiž uvádí, že tuto funkci zkoušel s USB-C kabelem, ne s klasicky dodávaným kabelem v krabici.

Skrytí horního výřezu

Mnoho lidí bylo poněkud vyděšených z toho, že do horní části obrazovky zasahuje výřez, ve kterém se nachází kamera fotoaparátu a další komponenty iPhonu X. Bude tato část hyzdit obrazovku při sledování filmů? Odpověď zní NE. Apple na vše myslel, a proto při přehrávání výřez doslova „zmizí“. Zmizí tedy pouze pro naše oko, protože okraje obrazovky zčernají.

Ochrana OLED displeje

OLED technologie přinesla mnoho nového. S tím však i jeden nešvar. OLED displeje, jaké se nachází právě v novém iPhonu X se doslova vypalují. Pokud zobrazují statickou scénu, tato scéna se do nich vypálí a zůstane poté navždy viditelnou. Apple opět nebyl k tomuto problému lhostejný a do iOS 11 zabudoval ochranu proti vypálení. Jak bude vypadat se dozvíme, až bude nový jablečný telefon v prodeji.

Pomalé bezdrátové nabíjení

Teď něco z jiného soudku. Ne všechno se povedlo a iPhone X nabídne poněkud pomalé bezdrátové nabíjení. Třetí strany oznámily pouze nabíječky o výkonu 7,5 W, což je polovina výkonu, jakým je nabíjen prémiový model společnosti Samsung.

Selfie scény

Poslední skrytou funkcí jsou „Scény“ v aplikaci Clips. Nově můžete v této aplikaci pořídit například 360°, tedy panoramatickou selfie fotografii na animovaném pozadí. Budete se muset ale pohybovat, aby tato funkce opravdu vynikla.

Zdroj: iphonehacks.com