Chystáte se přejít na novou verzi iOS 11? V zásadě stačí pár kliknutí a je to. Pokud se ale chcete vyvarovat riziku nepříjemných překvapení, je dobré se trochu na aktualizaci připravit. Já se do toho vrhl samozřejmě pěkně po hlavě a nebylo to úplně ono.



Co budete potřebovat?
V první řadě se ujistěte, že máte vše, co bude potřeba. Kromě rychlého připojení k internetu budete potřebovat PIN k SIM kartě, PIN k telefonu, heslo k vašemu Apple ID. Ujistěte se, že nemáte zablokované Apple ID třeba kvůli zrušené či prošlé platební kartě. I to se může stát.

Co dělat před instalací?
Prvním krokem by vždy měla být záloha zařízení. Je jedno jestli do počítače či iCloudu, ale bez zálohy bych se do aktualizace nepouštěl. Osobně jsem nikdy nenažil žádný problém, ale pomáhal jsem už desítkám lidí, kteří z různých důvodů problém měli.

Druhým krokem je ujistit se, že máte v zařízení dost místa a případně uvolnění prostoru pro aktualizaci. Její velikost je v případě iOS 11 kolem 2GB, podle typu zařízení.

Třetím krokem je kontrola toho, zda nepoužíváte ještě nějaké 32 bitové aplikace, které pod iOS 11 už nepůjdou spustit. Stačí se podívat do Nastavení – Obecné – Aplikace nebo zkontrolovat vše v AppStore. Ušetříte si tím hodně starostí.

Co dělat po instalaci?
Po instalaci doporučuji si projít nastavení Soukromí, Oznámení, iCloudu. Nastavte si nové možnosti Ovládacího centra a Notifikačního centra a hurá do objevování nových možností a funkcí iOS 11.