Už třetí měsíc létám s dronem. Pořídil jsem dji Mavic Pro. Přesněji řečeno mám již druhého, protože o prvního jsem přišel po 6 hodinách letu. A proto se chci podělit o osobní zkušenost s tím, jak snadné je ztratit dron.



dji Mavic Pro

Mavica jsem vybral, protože jej považuji za ideální dron na cesty. Je skladný a přitom stabilní. Snadno se s ním létá, dji má vynikající aplikaci a díky létům vývoje odladilo většinu much. Fotografie v RAW s rozlišením 12MPix, 4k video, skvělá stabilita díky tříosé stabilizaci a řada dalších vlastností mě přesvědčili.

Jak jsem přišel o drona?

Samozřejmě vlastní blbostí a nepozorností. Letěl jsem v úzkém kaňonu poměrně blízko stromů. Dron se dostal do silného bočního poryvu větru a výsledkem byl náraz do stromu. Bohužel pod stromem tekla prudká řeka a ta dron odnesla.

Na co si dávat pozor při létání s dronem?

Létání za ideálních podmínek je velice snadné a zvládnete jej za méně než hodinu cvičení. To bohužel výrazně potlačuje pud sebezáchovy a opatrnost, které není nikdy na zbit. Můžete havarovat, může vás překvapit silný vítr, nečekaný déšť, ztráta komunikace či ztráta GPS signálu a další vlivy. Všechny svoje zkušenosti jsem shrnul do videa.