Společnost Apple pověřila některé z jejích dodavatelů, aby zpomalili dodávky komponentů pro iPhone X, podle taiwanské webové stránky DigiTimes. Dodavatelské řetězce společnosti Apple nyní dodávají pouze 40 procent původně plánovaných komponentů pro počáteční výrobu zařízení iPhone X.



Apple údajně čeká na výsledky předobjednávek, které samozřejmě neustále monitoruje. To stejné platí i o předprodeji iPhonu 8 a iPhonu 8 Plus, než bude plně zahájena výroba v zahraničí.

Zpráva však tvrdí, že někteří dodavatelé stále potřebují zvýšit výrobu, aby vyhověli požadavkům 40 procent kvůli nízkým výnosům na svých výrobních linkách, což je pravděpodobnější důvod zpomalení.

V podstatě někteří dodavatelé vyrábějí součástky pro iPhone X pomaleji než ostatní. Bohužel to potom zdržuje celou výrobu.

Podle analytika KGI Securities Ming-Chi Kuo, výroba iPhonu X činí méně než 10.000 kusů denně. Proto nabídka nedosáhne rovnováhy poptávky nejméně do poloviny příštího roku. Ovšem podle odhadů bude první vlna poptávek na 40-50 milionech kusů iPhonu X. Předobjednávky začínají 27. října a prodej bude zahájen 3. listopadu, ale pouze v omezeném množství.

Zdroj: digitimes.com