YouTube začal podporovat Apple ReplayKit pro živé vysílání aplikací iOS. ReplayKit je systém od Applu, který byl poprvé představen v systému iOS 9 a který umožňuje vývojářům nabízet funkce castingu obrazovky. iOS 10 pak přidal možnost živého přenosu.



Pokud chcete tuto funkci využívat, budete muset mít nainstalovaný systém iOS 10.2 nebo novější na vašem iPhonu, iPadu nebo iPodu Touch. Budete také potřebovat nejnovější verzi applikace YouTube a minimálně 100 odběratelů. Živé vysílání aplikací pomocí funkce ReplayKit, dokáže zachytit nejen to, co je vidět na obrazovce vašeho iPhonu či iPadu, ale i hlas uživatele.

Služba YouTube Gaming pro iOS začala z počátku podporovat pouze streamování aplikací, jako jsou hry. Avšak nová aktualizace pro Apple ReplayKit přináší konečně podporu i pro primární aplikace. To jsou zejména aplikace, které nejsou uvedené jako hry, ale jako software pro úpravu fotek, střih videí apod.

YouTube také přidává novou možnost s výběrem nízké latence pro živé přenosy. Ta je zaměřena na okamžité zpřístupnění interakcí mezi diváky a samotným streamem:

„Povolením ultra nízké latence umožníte streamování videa s pouhými pár sekundami latence, takže budete moci odpovědět na otázky fanoušků a získávat informace o vstupech diváků během přehrávání rychleji, než kdykoli předtím. Tuto možnost je velmi snadné nastavit a nepotřebujete k tomu žádný speciální software.“

YouTube také představuje nové nástroje pro správu komentářů, včetně moderování obsahu. To zamezí posílání potenciálních nevhodných zpráv.

Nejnovější verzi YouTube pro iOS můžete získat zdarma v App Storu.

Zdroj: 9to5mac.com