Aplikace rozšiřující realitu pomocí fotoaparátu a doplňků v živém náhledu se neustále množí. V App Store mají dokonce svou vlastní složku a je vidět, že Apple se tímto směrem chce ubírat a podporuje rozvoj těchto aplikací. My se dnes podíváme na aplikaci  LightSpace.



 

Aplikace LightSpace vám umožní rozšiřovat svět o vámi kreslené věci. Ty poté drží ve vzduchu tam, kde jste je vytvořili. Pokud tedy stojíte na místě, nakreslíte je k nějakému objektu, kde se bezpečně „přichytí“ do vzduchu, tak to funguje skvěle. Když jsem to ale zkoušel v jedoucím autobuse, všechna má veledíla mi prostě ujela, když se rozjel.

Když ale LightSpace používáte jinde, než v pohybujícím se vozidle, funguje docela dobře. Kdybych byl navíc obdařený větším výtvarným talentem, byla by aplikace dokonalá. Malovat můžete různými barvami, svíticími nebo prskakovými čarami. Výsledky jsou pak velmi ovlivněny schopnostmi jedince, ale viděl jsem, že mohou být i velmi povedené a zábavné. Nahrávat je můžete přímo v aplikaci pomocí funkce záznamu obrazovky.