Je tomu více než měsíc, co Apple uvolnil tvOS 11. Po této době vychází opravná verze 11.1. Stalo se tak po uvolnění čtyř beta verzí. Pokud tedy vlastníte Apple TV 4gen nebo 5gen, je to pro vás dnes malý Den D. Můžete začít stahovat.



 

Pokud máte zapnuté automatické aktualizace na Apple TV, po zapnutí pojede vaše TV automaticky na nové verzi. Pokud ne, můžete si ji stáhnout bezdrátově v nastavení v sekci softwarových updatů.

A co vlastně update přinese? Pokud čekáte veliké designové a funkčí změny, budete zklamaní. Přídomek za jedenáctkou naznačuje, že jde pouze o opravnou veri dosavadního systému.

Systém tvOS 11.1 je zaměřen na zlepšení chodu systému a opravy chyb. Zatím v žádné z předchozích čtyřech beta verzích nebyly nalezeny změny vzhledu nebo jakékoliv jiné, ovlivňující funkčnost oproti tvOS 11. Dá se tedy předpokládat, že ani čtvrtá beta nepřinese žádnou viditelnou revoluci.

I přes to, že žádné viditelné změny 11.1 nepřináší, Apple slibuje, že zabezpečuje bezpečnostní trhliny ve WPA2 Wi-Fi standardu, který chrání mnoho sítí.

Jinak co se tvOS11 týče, přináší několik drobných změn, mezi kterými je třeba automatické přepínání do „Dark Mode“ na základě lokálního času, podporu AirPods nebo novou podporu notifikací.

zdroj: macrumors.com