Apple dnes připomněl vývojářům spuštění prodeje telefonu iPhone X a povzbudil je, aby odesílali aplikace optimalizované pro nové zařízení. Vývojáři mohou stáhnout testovací aplikace Xcode 9.0.1 pomocí simulátoru iPhone X před odesláním aktualizovaných aplikací do iTunes Connect.



Budoucnost je téměř tady. iPhone X bude k dispozici 3. listopadu. Toto úžasné zařízení představuje zcela nový displej Super Retina, který vám poskytne mnohem víc zkušeností a Face ID, bezpečný nový způsob odemykání, autentizace a placení. Kamera TrueDepth spolupracuje s ARKit a čip A11 Bionic je určen pro Core ML a Metal 2. Stáhněte si Xcode 9.0.1, otestujte své aplikace v simulátoru iPhone X a zachyťte snímky obrazovky. Poté odešlete aktualizované aplikace a metadata v aplikaci iTunes Connect.

Existují specifické „pokyny pro rozhraní člověka“, které se vývojářům doporučuje sledovat při aktualizaci svých aplikací pro zařízení iPhone X.

Vývojáři musí vzít v úvahu zaoblené rohy iPhone X, senzory „výřez“ v horní části zařízení a oblast indikátorů pro přístup k Domovská obrazovka, abyste zabránili ořezání. Vývojáři jsou odrazeni od pokusů maskovat nebo věnovat zvláštní pozornost funkcím, jako jsou zaoblené rohy a kryt snímače v horní části zařízení.

Aplikace, které podporují Apple Pay nebo Touch ID, budou muset zajistit, aby se v aplikaci iPhone X odkazovalo na aplikace Face ID, nikoliv Touch ID. Aplikace, které používají Touch ID, budou moci automaticky vkládat Face ID jako náhradu.

 

Zdroj: macrumors.com