Společnost Facebook dnes přinesla svojí redesignovanou aplikaci Workplace a otevírá týmovou službu zaměřenou na podnikání, která je určené všem, kteří ji chtějí používat skupinový pracovní chat. Nová aplikace typu Slack pro mobily a desktopy se nazývá Workplace, které má rozšířené funkce ve srovnání s Facebook Messenger. Jedná se o samostatnou aplikace pro počítače PC, Mac a iOS. Komunikace v aplikaci je tedy uzavřenou platformou mimo Facebook přátele.



Po instalaci aplikace mohou uživatelé ve Workplace přistupovat ke službám pro zasílání zpráv, jako je sdílení obrazovky a souborů, videohovory a soukromé a skupinové zprávy. Facebook uvedl, že v příštích měsících plánuje přidání skupinového videohovoru na tuto platformu.

Navíc aplikace má pro mobilní telefony a stolní počítače přepracované rozhraní, které je funkčně podobné aplikaci Flagship Social Networking od společnosti Facebook.

Workplace stojí 3 dolary, ale pro uživatele prvních 1000 aktivních uživatelů jsou naplánované ceny za 2 a 1$, při rostoucím počtu uživatelů. Workplace lze také využít zdarma a zahrnuje funkce komunikace a produktivity, ale ztrácí podnikové funkce a podporu administrátora.

Zdroj: macrumors.com