V posledních dnech se na Apple Watch objevil zvláštní bug, který způsobuje problémy, když je Siri dotázána na téma počasí. Otázky typu „What’s the temperature?“ nebo „What’s the weather?“ či „Is it raining?“ zapříčiní restart hodinek.



Problém byl zmiňován v několika příspěvcích MacRumors fóra, na redditu, a mohli jsme jej zaznamenat také na našich vlastních zařízeních.

Potíže objevily v sobotu 4. 11. a to na modelech Apple Watch Series 3, stejně jako na modelech se systémem verze watchOS 4.1. Bug se netýká všech uživatelů ze všech zemí, zasáhl pravděpodobně Spojené státy, Kanadu a Evropu.

Zatím není jisté, co chybu způsobuje. Aplikace Počasí funguje bez viditelných problémů a restart hodinek nic nevyřeší.

Zajímavé je, že dotazy na počasí pro zítřek nebo další týden nezpůsobují aplikaci problém – jedná se pouze o otázky k aktuální situaci. Podle jednoho uživatele redditu by chyba mohla být spojená s nadcházející změnou času. Změna času je v mnoha regionech USA a Kanady naplánovaná na neděli 5. listopadu.

Apple pravděpodobně problém brzy vyřeší (anebo se vyřeší sám po změně času), avšak do té doby bude nejlepší se vyhnout dotazům souvisejícím s počasím.

Zdroj: macrumors.com