Desítky tisíc evakuovaných obyvatel, nad 8 tisíc zničených budov a skoro 100 tisíc hektarů, které během několika dní dokázal silný požár zničit. Nejhůře dopadlo podle všeho město Santa Rose, které se řadí i mezi největší v zasažené oblasti a ještě dnes místní cítí zápach kouře.



Pohroma, která je srovnávána s výbuchem jaderné bomby, ovšem láká i jistou skupinu lidí. Mezi ty patří i první z majitelů iPhonu X a zároveň vášnivý fotograf, který se na místo činu vydal původně se svým setem za několik desítek tisíc korun, ale poté zjistil, že mu bude bohatě postačovat právě iPhone X. Podle jeho slov pochází fotografie opravdu z iPhonu X a upraven byl pouze kontrast, barvy a sytost a to přímo v iPhonu.

Nejhorší byly pro tamější obyvatele první dny. I přesto, že byly otevřené tělocvičny, restaurace a jiná místa, kde bylo postiženým umožněno strávit první dny, spousta lidí musela přespávat venku. Řada lidí tak první den  přežila na pláži v zálivu Bodega Bay. I o ty ale bylo postaráno, zejména organizací Červený kříž, jejíž pracovníci lidem přinášeli deky a spacáky.

Pokud ve vás fotografie výše probudily kapku soucitu, máte možnost postiženým lidem pomoci. Přímo na stránkách Červeného kříže.

Zdroj: cnet.com