Alza začíná přijímat platby v Litecoinu! – 05.02.2018. Od doby, co jsme na Alza.cz zavedli platby v bitcoinech, už uběhla nějaká doba. Nyní se naše rodina digitálních platidel rozrůstá o další populární kryptoměnu – Litecoin. Vzhledem k tomu, že litecoinové transakce jsou realizovány až několikrát rychleji než v případě bitcoinu, je litecoin pro běžné platby vhodnější. Další výhodou litecoinu jsou nižší poplatky za provedení transakce, které se dlouhodobě pohybují v řádech několika korun. A co vy, už máte svou LTC peněženku?



Pokud bychom bitcoin označili za „zlato“, pak litecoin bude bezpochyby pomyslným stříbrem světa krytopměn. Litecoin totiž staví na totožných základech jako bitcoin, a nepřináší tak prakticky nic převratně nového. Přesto se však litecoin v několika podstatných ohledech od bitcoinu výrazně liší. O jaké odlišnosti se jedná, jak litecoin těžit a jaký je aktuální kurz litecoinu? V našem článku se dozvíte vše, co chcete o litecoinech vědět!

Bitcoin vs Litecoin – v čem jsou rozdíly?

Jak už bylo řečeno, litecoin je v podstatě jen vylepšený bitcoin. Pravděpodobně největší rozdíl mezi těmito dvěma měnami tkví v rychlosti zpracování transakce. Tento problém úzce souvisí s těžbou nových mincí – zatímco k vytěžení nového bloku obsahujícího všechny informace o transakcích (což je nutné k jejich potvrzení, a tím i provedení) dojde v bitcoinové síti každých 10 minut, v síti Litecoin je to v průměru každé 2,5 minuty. Právě z toho důvodu jsou transakce s litecoinem až 4krát rychlejší, a tedy i vhodnější pro běžné platby.

Se stále rostoucí popularitou bitcoinů začaly v přetížené bitcoinové síti rapidně růst také poplatky za každou provedenou transakci. Dokonce do takové míry, že z několika korun se poplatek vyšplhal nad hranici 300 Kč. Z této skutečnosti vyvstává další výhoda litecoinu – je levnější, jelikož poplatky za transakce v litecoinové síti jsou spíše symbolické a dlouhodobě se pohybují v řádech několika korun.

Koupit Litecoin můžete prostřenictvím registrace do peněženky Coinbase, kde je možné nakupovat a prodávat kryptoměny BitcoinBitcoin CashEthereum a Litecoin.

Začít obchodovat můžete třeba jen za 500,- Kč a to snadno prostřednictvím platební brány přes kartu Visa a MasterCard. Není tedy pravdou, že si musíte koupit např. jeden celý Bitcoin. Navíc pokud se registruje přes tento odkaz, tak získáte zdarma 10$ v kryptměně Bitcoin k Vašemu prvnímu nákupu.

Zdroj: Tisková zpráva