Ti, kteří vlastní iPhone X, určitě rychle rozpoznají obrazy na umělecké výstavě, která byla právě otevřena. Španělská výtvarnice a designérka Ana Montiel spolupracovala s Apple na vytváření živých tapet a nyní vystavila obrazy, podle kterých byly živé tapety vytvořeny.



Série obrazů a exponátů se jmenuje „Fields“. Tyto digitální obrazy, které byly přeneseny na plátno, se objevily minulý podzim, kdy Apple představil iPhone X a použil tři z děl Any Montiel jako živé tapety zabudované do iOS 11. Toto umění je také zobrazeno na přední straně nového ještě zabaleného iPhone a je viditelně uveden na domovské stránce Apple.com. Zbývající tři nové živé tapety představené v iPhone X byly vytvořeny umělcem Thomasem Blanchardem, který navrhuje ohromující pohybové vizuály pomocí barvy, oleje a mýdla. Animace byly předvedeny v oficiální reklamě na iPhone X, která je doprovázena hudbou od Sofi Tukker.

https://instagram.com/p/BfgRUdLhyIF/?utm_source=ig_embed

Zatímco dohoda o utajení s Apple jí bránila, aby o této spolupráci podrobně mluvila, Montiel naznačila, že série Fields je součástí projektu nazvaného „Skryté skutečnosti“, který zahrnuje digitální kresbu, tisk Lightjet, akrylové obrazy a další.

Slavnostní otevření výstavy Fields se uskutečnilo v muzeu Sala Amós Salvador v Logroño, La Rioja ve Španělsku. Montiel byla na začátku přítomna, aby hovořila o projektu a jeho hlubších uměleckých významech. Dříve byla vybraná díla z této série vystavena v menším muzeu na Gran Salonu v Mexiku.

https://instagram.com/p/BeLW-nChBpd/?utm_source=ig_embed

Série obrazů Fields bude vystavena ve Španělsku do 20. května a kompletní sbírka umění je k vidění na webových stránkách Montiel.

Zdroj: 9to5mac.com