Jen týden poté, co Apple Watch pomohl matce se synem, kteří se podíleli na dopravní nehodě, pomohl FaceTime zachránit život ženě, která telefonovala se svoji sestrou když ji postihla mrtvice.



Opokua Kwapong bydlí v New Yorku, kde žije sama. Zrovna měla videohovor se svojí sestrou Adumea Sapong, která žije v Manchesteru, když si Sapong všimla, že se je něco v nepořádku. Zaznamenala, že řeč její sestry byla nezřetelná a tvář vypadala jinak než normálně. Nejprve navrhla, aby Kwapong vypila sklenici vody a vzala si nějaký aspirin, ale nebyla schopná ani zvednout sklo. Sapong vysvětluje, že si Kwapong myslela, že je rozrušená a tak se rozhodla oslovit svou druhou sestru, která je doktorem.

Zajímavé je, že Sapong říká, že telefonovala druhé sestře, ačkoli FaceTime nepodporuje skupinové hovory. Je tedy pravděpodobné, že ji volali prostřednictvím jiného zařízení. „Myslela si, že dělám rozruch, a když druhá sestra, která je doktorka slyšela, jak mluví, také řekla, že její řeč je nezřetelná. Obě jsme jí doporučili, aby okamžitě zavolala pomoc.“ Kwapong pak zavěsila a zavolala 911.

Po nemocničním vyšetření byla diagnostikována mrtvice. Paní Kwapong, která pracuje jako vědecký pracovník v potravinářství, uvedla: „Není pochyb o tom, že FaceTime mi zachránil život. Pokud by si moje sestra nevšimla, že je něco v nepořádku, pak by mohlo vše dopadnout úplně jinak.“ FaceTime je navržena jako velmi jednoduchá aplikace pro videohovory a zvuková volání, ale jak vidíte na tomto příběhu, mohou i základní aplikace zachránit život.


Zdroj: 9to5mac.com