Twitter dnes oznámil, že plánuje přestat podporovat aplikaci Twitter pro Mac, aby se mohl zaměřit na to, aby uživatelé měli skvělý zážitek z aplikace Twitter, který bude stejný pro všechny platformy.



Od dnešního dne již není aplikace Twitter k dispozici ke stažení v Mac App Store. Twitter uvádí, že pro plnohodnotný zážitek na Macu by měli uživatelé navštívit Twitter na webu. Twitter pro Mac nikdy nedostal od vývojářů hodně pozornosti. V roce 2015 společnost oznámila, že plánuje znovu zaměřit své úsilí na vložení nových funkcí do své aplikace pro Mac poté, co v posledních několika letech poskytovala pouze sporadické aktualizace, ale i po přidání nových funkcí aplikace byla z velké části nepopulární u uživatelů.

V posledních měsících Twitter také zjednodušuje své aplikace. Ukončení oficiální aplikace pro Mac přišlo po rozhodnutí Twitteru zrušit aplikaci pro Apple Watch. Uživatelé, kteří hledají jinou možnost, než otevřít Twitter přes webovou stránku mohou použít aplikaci třetí strany, jako je například Tweetbot nebo Twitterrific.

Zdroj: macrumors.com