Apple otevře prodejnu v rakouském hlavním městě Vídni v sobotu 24.2.2018, podle webové stránky zveřejněné na stránkách společnosti Apple. Nový třípodlažní vídeňský Apple Store se nachází na známém nákupním centru Kärntner Straße ve středu Vídně.



Kärntner Straße se nachází v blízkosti náměstí Stephansplatz, náměstí v centru Vídně, které je domovem katedrály Stephansdom, která je známá jako jedna z nejvyšších kostelů na světě. Ulice je domovem desítek známých obchodníků, jako je H & M, Forever 21, Zara a další.

Budova Apple se nachází na rohu a byla vybavena moderními skleněnými panely, které nahradily bývalou kovovou dílnu, která byla na místě. Vídeňská lokalita přijme nové uspořádání obchodů, které se rozléhalo po celém světě, se specializovanými oblastmi, mezi něž patří Genius Grove, The Forum a The Avenue, různé části obchodu, které se zabývají podporou, třídami a nakupováním.

První informace o Apple Storu ve Vídni se začaly objevovat v srpnu 2016 a Apple začal hledat nové pracovníky v únoru 2017.

Před otevřením obchodu v úterý 24.2.2018 v 9:30 v místním čase Apple umožní zákazníkům provést schůzky v Genius Bara a zaregistrovat se na semináře „Today“.

Zdroj: macrumors.com