Apple údajně plánuje zdvojnásobit kvalitu svých softwarových platforem pro iPhone, iPad a Mac, spíše než aby spěchal se zavedením nových funkcí, uvedl Mark Gurman z Bloomberg News.



Společnost bude nadále aktualizovat svůj software ročně, ale interní inženýři budou mít větší volnost, aby posunuli zpět funkce, jejíž vydání nespěchá do následujícího roku.
Zpráva popisuje novou strategii společnosti Apple jako významný kulturní posun a připomíná, že její nedávné aktualizace softwaru trpí neobvyklým počtem chyb, a to od kritické chyby přihlášení bez hesla na počítačích Mac až po chyby v iMessage, díky které se objevují zprávy v nesprávném pořadí napříč zařízeními Apple.

Navzdory zvýšenému zaměření na zdokonalení stávajících funkcí se očekává, že iOS 12 bude obsahovat některé významné nové funkce, včetně Animoji ve FaceTime, které umožní lidem umístit virtuální tváře během videohovorů. Navíc Apple plánuje hlubší integraci Siri na iPhone, vylepšení funkce Nerušit, která uživatelům umožní více možností automatického odmítnutí telefonních hovorů nebo tichého upozornění a přepracovanou verzi aplikace Akcie. Jak již bylo dříve uvedeno, očekává se, že bude vývojářům umožněno vydávat aplikace, které pracují jak v iPhone, tak i v iPadu nebo Macu, počínaje iOS 12 a macOS 10.14. Představeny by měly být v červnu v WWDC 2018.

Zdroj: macrumors.com