Sluchátka Apple AirPods se po svém představení na zářijové konferenci roku 2016 stala žhavou novinkou, kterou chtěl mít každý doma. Nebylo tak divu, že byly krátce po zahájení prodeje v prosinci téhož roku všechny vyprodány a dlouho nebyly k sehnání.  Apple AirPods sám používám už více než půl roku a jsou to skutečně povedená a praktická sluchátka. Stejně tak kolem sebe vidím stále více lidí, kteří si je také zamilovali. Doteď jsme ale neslyšeli o druhé generaci. Server Bloomberg však dnes vydal zprávu naznačující, že Apple na druhé generaci těchto unikátních sluchátek skutečně pracuje. Co přinese?



Podle této zprávy by mohla být druhá generace AirPods představena už tento rok. Nové Apple AirPods by mohly nabídnout nový bezdrátový čip a díky tomu i podporu pro frázi „Hey Siri“. Současné sluchátka totiž pro aktivaci vyžadují dvojité poklepání (pokud jste si pro dvojité poklepání nenastavili něco jiného). Siri však není v češtině a z toho důvodu se dá předpokládat, že toto vylepšení pro většinu uživatelů na území ČR a SR nebude mít žádný přínos.

Co už by ale uživatelé na našem území zaujmout mohlo, je očekávané vylepšení voděodolnosti. Současné Apple AirPods totiž nedisponují žádnou certifikací odolnosti. AirPods se sice dají na vlastní riziko používat v dešti, kde se jim pravděpodobně nic nestane. Nicméně je určitě lepší mít jistotu. A tu vám Apple s následující generací dodá.

Zpráva od Bloombergu však nezmiňuje, kdy přesně můžeme tuto aktualizaci jablečných bezdrátů čekat. Jak bylo již zmíněno v úvodu, mohlo by se jednat už o tento rok. Kromě toho Apple na žářijové konferenci v roce 2017 informoval o nadcházejícím vydání AirPods s nabíjecí krabičkou podporující bezdrátové nabíjení. Tyto AirPods budou s největší pravděpodobností vydány právě s bezdrátovou nabíječkou AirPower. Kromě nabíjecího pouzdra se ale pravděpodobně ničím lišit od současných AirPodů nebudou.

Zdroj: 9to5mac.com