Společnost Apple nedávno přidala tranzitní trasy do aplikace Mapy pro hlavní metropolitní oblasti v Jižní Karolíně v rámci pokračujícího úsilí o vybudování služby, umožňující uživatelům přístup k jízdním řádům, plánům a trasám.



Služba dostupná v mnoha městech včetně Charlestonu, Columbie a Greenville poskytuje uživatelům iOS a macOS možnost plánovat výlety, vytvářet trasy a prohlížet plány pro místní veřejnou dopravu. Stránka Apple pro dostupnost těchto funkcí ještě nebyla aktualizována, ale rychlá kontrola ukazuje, že služba je nyní aktivní v silně obchodovaných oblastech v rámci státu.

V hlavním městě Columbie například Mapy Apple nyní poskytují rozvrhy a data trasy pro COMET, relativně novou službu dopravy, která se může pochlubit lokálními autobusy v reálném čase, dostupností Wi-Fi a dalšími. Nová data o hromadné dopravě doplňují integraci společnosti Amtrak, která byla poprvé přidána v roce 2016. Zdá se, že Apple ještě plánuje do aplikace zařadit 3D vykreslování větších sběrnicových a vlakových stanic, což je funkce, která zobrazuje jasně vymezené vstupy a výstupy pro rychlé cestování.

Podobně jako u jiných navigačních aplikací poskytuje služba Apple Mapy tranzitní trasy, časy odjezdu a další relevantní údaje pro autobusy, vlaky, trajekty a další formy veřejné dopravy. Kromě místních plánů mohou uživatelé přistupovat k zobrazení shora dolů vybraných podzemních stanic metra a vlaků. Apple pokračuje v budování pokrytí těchto služeb v USA a v Číně. Kromě velkých měst v USA se Apple soustřeďuje na Spojené království a Japonsko. V loňském roce se tato funkce dostala do Paříže, Singapuru, Nizozemsku a Austrálii v Adelaide.

Zdroj: appleinsider.com