Apple ve čtvrtek rozeslal propagační e-mail uživatelům iCloud, který obsahoval informace o Apple Pay Cash, platby peer-to-peer, která byla zavedena v prosinci. Ve své e-mailové propagační akci uvádí společnost Apple Pay Cash jako bezpečnou, snadnou a rychlou metodu zasílání a přijímání peněz od jiných vlastníků zařízení iOS.



„Nyní můžete používat službu Apple Pay k zaplacení přímo prostřednictvím aplikace Zprávy. Můžete tak pohodlně zaplatit pečovatelskou službu, poslat peníze na vysokou školu pro svého syna apod. Stačí se pouze ujistit, že vy a vaši přátelé používáte nejnovější verzi iOS“, uvádí Apple. V e-mailu jsou obsaženy podrobnosti o službě, přičemž Apple Pay Cash je obsažen přímo v iOS. Uživatelé tedy nemusejí stahovat samostatnou aplikaci a mohou používat karty již přidané v Peněžence.

Jak Apple vysvětluje, peníze obdržené prostřednictvím Apple Pay Cash jsou přidány do karty Apple Pay Cash, kterou mohou uživatelé používat na nákupy, a to všude tam, kde je podporována. Uživatelé mohou také převést přijaté peníze na bankovní účet. V dolní části e-mailu je jednoduchý průvodce, který podrobně popisuje odesílání a příjem peněz pomocí Zpráv v iPhone. Pokyny jsou zkrácenou verzí detailnějších příruček, které se nacházejí na stránkách Apple Support. V neposlední řadě Apple vyzývá zákazníky, aby přešli na iOS 11.2, což je podmínka, pokud uživatelé chtějí získat přístup ke službě Apple Pay v aplikaci Zprávy.

Zdroj: appleinsider.com