Apple Watch opět pomohly zachránit život. Kacie Anderson, která sdílela svůj příběh na webu Shape.com, je posledním příkladem člověka s touto neuvěřitelnou zkušeností s Apple Watch.



Anderson uvádí, že Apple Watch pomohly zachránit život nejen jí, ale i jejího devítiměsíčního syna, když měli autonehodu, kterou způsobil opilý řidič. Spolehla se na funkci SOS v Apple Watch, aby mohla zavolat na tísňovou linku 911 pro sebe a své dítě, když její iPhone byl vyhozen mimo její dosah během automobilové nehody. „V okamžiku, kdy do nás narazil všechno uvnitř auta létalo. Můj obličej udeřil do volantu, do opěrky hlavy, zpět do volantu a pak k oknu. V tu chvíli jsem začala hledat svůj telefon, a pak jsem si uvědomila, že mám ještě Apple Watch, díky kterým se mi podařilo zavolat 911.“ 

24-letá máma říká, že už několik let nosila Apple Watch jako součást lakrosového a basketbalového trénování, ale nikdy předtím nepotřebovala funkci SOS. Zatímco její syn utrpěl pouze modřiny a škrábance, její vlastní zranění byla vážnější. „Když dojela sanitka, okamžitě mě dala na nosítka a stabilizovala mi krk a záda. Měla jsem vážný otřes mozku, který způsobil závratě a zmatenost po několik týdnů.“ Společnost Apple přidala funkci SOS v roce 2016 do aktualizace watchOS 3. Pro aktivaci této funkce stačí, že je telefon poblíž Apple Watch, nemusíte ho držet přímo v ruce. U Apple Watch Series 3 Cellular můžete tuto funkci použít i bez iPhone.

Zdroj: 9to5mac.com