Apple požádal o novou ochrannou známku pro své slavné vícebarevné logo pro použití na oblečení, jak uvedl The Blast. Popis loga je nakousnuté jablko složené z barev zelená, žlutá, oranžová, červená, fialová a modrá. Podle přihlášky bude logo použito pro pokrývky hlavy, jmenovitě klobouky a čepice.



Společnost Apple již prodává trička se stejným logem umístěným na přední straně ve svém návštěvnickém centru Apple Park, takže podání přihlášky pravděpodobně souvisí s případným prodloužením existující kolekce oděvů, ačkoli není zřejmé, zda Apple skutečně použije ochrannou známku nebo jí chce jen chránit před neoficiálním použitím.

Klasické vícebarevné logo Apple bylo koncipováno grafickým návrhářem Robem Janoffem v roce 1977, ale Steve Jobs se po návratu do společnosti Apple v roce 1997 zaměřil na monochromatické logo, které se používá i dnes.

Janoffovo „duhové jablko“ byl ve skutečnosti vytvořeno jako moderní, náhrada za první logo Applu, které bylo navrženo v roce 1976 spoluzakladatelem Apple Ronem Wayneem. Někdy označovaný jako „5 Beatle“ Apple, Wayne skvěle prodal svůj podíl ve společnosti dva týdny po jeho založení.

Zdroj: macrumors.com