Domácí bezpečnostní kamery byly snadno přístupné pomocí řešení HomeKit, jako jsou například D-Link Omna a Logitech Circle 2, ale nasazení stále streamovaného videa z vašeho vozu je už větší oříšek. Owl je nový startup založený veteránem iPodu, který se snaží změnit svět svojí novou kamerou Owl Car.



Sada Owl Car Cam je přímočarý produkt s potenciálem pro poměrně užitečnou funkci: obsahuje videokamery na přední a zadní straně pro natáčení uvnitř vozu. Samotný fotoaparát v kameře je vždy připojen přes LTE.

Fotoaparát se připojí k palubnímu diagnostickému portu pro napájení, což je kompatibilní s automobily představenými od poloviny 90. let. Sada Owl Car Cam je vybavena nahráváním videa 1440p / 720p s podporou 480p živého vysílání a 4MP kamery směrem do  vozu. Uživatelé mohou získat přístup do 24 hodin videozáznamu z aplikace společnosti Owl.

Kamera dále obsahuje LED osvětletní na obou stranách a 2,4″ displej. Zároveň kamera může při vypnutém režimu detekovat pohyb a tím se automaticky spustí fotografování, i když je automobil vypnutý.

Společnost z Palo Alta je vedena a založena bývalým pracovníkem Applu Andy Hondgem, který před deseti lety vyvíjel nové produkty. Předtím pracoval v Nest / Google.

Dále pomáhá tomuto projektu poradce a člen představenstva Davida Tupmana, který také pracoval na iPhonu a iPau.

Bezpečnostní kamera se bude prodávat za 299 dolarů s LTE konektivitou za 10 dolarů měsíčně, ale Owl Car bude spuštět prodej za speciální cenu ve výši 349 dolarů za samotný fotoaparát a včetně služeb LTE na jeden rok.

Zdroj: 9to5mac.com