Společnost Barclays dnes sdílela novou poznámku analytiků na dostupnost baterie pro výměnu. Začátkem tohoto měsíce firma předpokládala, že dostupnost se bude neustále zlepšovat, což vypadá, že není pravda.



Před několika týdny byla průměrná čekací doba 2-4,5 týdne s prognózou stálých zlepšení. Nyní k překvapení firmy, se stávající čekací doba zvýšila na 3-4,5 týdnů. Nejdelší čekací doba byla zjištěna dokonce až na 9-10 týdnů. Společnost Barclays zjistila, že poptávka po výměně baterií do iPhone 6 a 6 Plus zvyšuje čekací dobu. To zase vede Barclays k prognóze snížení prodeje iPhone za rok, včetně snížení prodeje nových modelů 2018.

Nicméně poznámka uvádí, že levnější model, který má v letošním roce přijít, by mohl přesvědčit více zákazníků k zakoupení. Zatímco firma je překvapená ohledně delší čekací doby, Barclays říká, že celková reakce zákazníka na náhradní program je v souladu s předchozími odhady. V lednu Moskowitz předpovídal, že asi 50 milionů uživatelů iPhone využije výměnu baterie z celkového počtu 500M způsobilých zařízení.

Zdroj: 9to5mac.com