Společnost Apple vydala prohlášení, které potvrzuje, že HomePod může na dřevěných plochách nechat bílé kroužky, ale plocha musí být ošetřena olejem nebo voskem. Podivného objevu si všimlo hned několik zahraničních testerů. Má se jednat o chemickou reakci silikonového protiskluzového materiálu na HomePodu, který reaguje s voskem a olejem k ošetření dřeva.



HomePod může poškodit dřevěný nábytek: Nešťastný objev poté, co jsme umístili HomePod na naolejovanou desku s řezbářským blokem a později na dřevěný postranní stůl, bylo to, že zanechal definovaný bílý prstenec na povrchu. Jiní recenzenti a majitelé hlásili stejnou záležitost, kterou zástupce společnosti Apple potvrdil. Apple říká, že „značky se mohou zlepšit během několika dní poté, co je reproduktor odstraněn z povrchu dřeva„, a pokud nezmizí samy o sobě, můžete v podstatě prostě přefinovat nábytek – přesná rada, kterou Apple doručil e-mailem Drátěný stroj měl „vyčistit povrch s výrobcem navrženou olejovou metodou.

Během 20 minut způsobil HomePod bílé fleky, která se objevily na dřevě, která po několika dnech vyblednou, ačkoli stále ještě nezmizely.

V tomto okamžiku není jasné, zda je problém omezen na ošetřené dřevo nebo zda by tento problém mohl způsobit jakoukoli dlouhodobou škodu na gumovém podkladu HomePodu. Zatím nepochybně doporučujeme nenechat svůj HomePod položený na povrchu s olejem nebo voskem, pokud je to možné.

Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com