Kromě Siri existuje řada dotykových gest, které můžete použít pro ovládání HomePodu. Všechno, co uděláte pomocí dotyku, můžete samozřejmě také udělat za pomocí Siri. Nicméně jsou chvíle, kdy je snazší, nebo pohodlnější místo Siri tato dotyková gesta použít.



 

Existují tři hlavní úkoly, které můžete provést pomocí klepnutí. Aktivovat Siri, ovládat svou hudbu a upravovat hlasitost.

Aktivujte Siri

Siri může být aktivována, když řeknete zřetelně frázi „Hey, Siri“, ale pokud byste ji raději chtěli aktivovat ručně, je to možné. Toto gesto je intuitivní a napodobuje to, které byste očekávali na vašem iPhonu. Jednoduše přidržte dotykový povrch a zavolejte „Hey Siri“.
Budete vědět, že Siri je aktivní podle tvaru vlny, která se zobrazí.

Ovládání hudby

Při přehrávání hudby je třeba mít na paměti tři základní gesta. Pokud jste v minulosti použili jakákoli bezdrátová sluchátka, budete je určitě znát. Jedním klepnutím přehrajete nebo pozastavíte přehrávaný zvuk. Dvojím klepnutím přeskočíte na následující skladbu. Trojitým klepnutím přejdete na začátek skladby nebo na předchozí skladbu.

Ovládání hlasitosti

Klepnutím na tlačítko „+“ můžete zvyšovat hlasitost nebo klepnutím na tlačítko „-„ snížit hlasitost. Pokud klepnete a podržíte tato tlačítka, bude se hlasitost nepřetržitě zvyšovat nebo snižovat, dokud je nepustíte.

Zdroj: www.idownloadblog.com