Facebook začal propagovat VPN klienta Onavo, který získal zpět v roce 2013, přímo v aplikaci Facebook pro zařízení iOS. Odkaz na klienta Onavo VPN je k dispozici v aplikaci Facebook ve Spojených státech pod novou sekcí „Ochrana“ v navigační nabídce Facebooku.



Facebook ma za tuto možnost pro VPN klienta zase výměnou monitorovaný pohyb uživatelů v iOS aplikaci Facebook, což jsou bezesporu důležité informace pro vývojáře Facebooku.

VPN přístup je nazvaná funkce jako „Chrání“ a po kliknutí odkazuje na iOS aplikaci v App Storu.

Jak vysvětluje The Wall Street Journal, kdykoli osoba, která používá VPN Onavo, otevírá aplikaci nebo webové stránky, Onavo přesměruje cestnu na serverech Facebooku a zaznamenává akci do databáze a umožní společnosti Facebook vyvodit závěry o využití aplikace z agregovaných dat.

Aplikace Onavo byla naistalovaná už na více než 33 milionech zařízení.

Facebook má jasný účel společnosti Onavo: „Společnost Onavo shromažďuje vaši mobilní datovou komunikaci. To Facebooku pomáhá zlepšit a provozovat službu Onavo analýzou vašeho používání webových stránek, aplikací a dat. Facebooku také využívá tyto informace ke zdokonalení produktů a služeb Facebook, získání informací o produktech a službách, které lidé oceňují, a budování lepších zkušeností jako jsou trendy a přirozený pohyb v aplikaci.

Zdroj: macrumors.com