Funkce pro zasílání zpráv Snapchat je nejoblíbenější funkcí této aplikace, což se snaží Instagram okopírovat. Ten začal právě rozšiřovat nové možnosti do své funkce Direct, aby lépe konkuroval právě aplikaci Snapchat.



Jak uvádí TechCrunch, Instagram rozšířil možnosti, které mají uživatelé k dispozici, když odesílají fotografii nebo video pomocí Instagram Direct. Uživatelé se nyní mohou rozhodnout, zda příjemcům umožní zprávu s videem nebo fotografií zobrazit jednou, dočasně, nebo zda se rozhodnou pro trvalý náhled v protokolu chatu. Pro srovnání Snapchat nenabízí uživatelům žádnou kontrolu nad poslanými videi.

Poté, co uživatel pošle fotografii nebo video, může jej příjemce krátce přehrát, ale poté zmizí navždy. Počínaje letošním rokem bylo naznačeno, že funkce pro zasílání zpráv je nejoblíbenější a průměrný počet snímků zasílaných každým uživatelem za den se stále zvyšuje. Společnost Instagram zavádí poslední měsíc nové možnosti chatu. Všechny tyto aktualizace jsou navrženy tak, aby daly lidem větší kontrolu nad tím, co sdílejí s přáteli.

Zdroj: 9to5mac.com