Navzdory intenzivní konkurenci od společnosti OnePlus z Číny, společnosti Samsung z Jižní Koreji a dalších, si Apple udrží stále vedoucí postavení na trhu ve špičkových smartphonech v Indii. Apple drtil společnost Samsung, která v loňském roce překročila podíl společnosti Apple a výrazně potlačila dříve rychlou expanzi společnosti OnePlus.



Podle nových tržních údajů společnosti Tarun Pathak z výzkumu má společnost Apple 47 procent všech smartphonů nad 30 000 INR (kolem 470 amerických dolarů nebo 380 eur).

Vydání nové generace iPhonů pomohlo OnePlusu z 25 procentního podílu v září na 19 procentního podílu v čtvrtém čtvrtletí, zatímco Samsung byl opět zatlačen na třetí místo, což je významný pokles z jeho pozice téměř 30 procent před rokem, a jeho podíl nad 50 procent v loňském roce.

Možná ještě překvapivější bylo, že „iPhone X byl vedoucím prvkem v prémiovém segmentu,“ uvedla skupina, a to navzdory tomu, že Indie je nově se rozvíjejícím trhem, který si nemůže dovolit tak drahý nový prémiový model.

Navzdory konkurenci s jinými „prémiovými“ mobilními telefony, které se prodávají za mnohem méně než polovinu své vstupní ceny (iPhone X má počáteční cenu v Indii ve výši přibližně 1.326 USD), iPhone X představoval 21 procent všech prodejů v „$ 470 a více“ v prémiové kategorii.

iPhone X překonal tržby i druhého místa OnePlus 5T o více než 23 procent, a to navzdory tomu, že cena za telefon začíná na přibližně 520 dolarech v Indii. OnePlus je prémiová značka společnosti BBK Electronics, která také prodává Oppo a Vivo, dvě značky, které jsou často označovány jako dvě samostatné čínské společnosti.

iPhone X také překonal téměř tak drahé třetí místo Note 8 od společnosti Samsung o více než 162 procent s vyšší prodejem, což způsobilo, že společnost Samsung v prosinci snížila ceny v Indii.

Zpráva také poznamenala, že „indický segment smartphonů vzrostl o 20 procent ročně a 28 procentních bodů v roce 2017.

Zdroj: appleinsider.com