Po uplynutí tří let v App Storu se vývojář Nuance rozhodl přerušit aplikace Swype Keyboard založenou na gestech pro zařízení iOS a Android. Společnost oznámila ukončení iOS začátku tohoto měsíce, ale teprve teď si zasloužila aplikace pozornost vzhledem k potvrzení odstranění aplikace i pro Android.



V systému Android přestala používat aplikaci Swype + Dragon pro klávesnici Android, která kombinovala unikátní funkci Swype s funkcí hlasového diktátu Dragon. V systému iOS se zdá, že jedna verze programu Dragon zůstává v App Store obchodě ve Spojených státech, nazvaném Dragon Anywhere. Pokusy o hledání „klávesnice Swype“ však potvrzují, že aplikace z klávesnice třetí strany je pryč z App Store, přičemž výsledky se objevují na konkurenčních firemní aplikace, jako je SwiftKey.

Podle společnosti Nuance bylo rozhodnutí ukončit Swype „nutným“ krokem, který mu umožní zaměřit se na prodej řešení AI na podnikovém trhu. Společnost Nuance v poslední době pracuje na softwaru pro diktování hlasu pro lékaře, stejně jako umístění ve vozidlech.

Ačkoli Swype už není, uživatelé mají stále přístup k aplikacím klávesnice iOS třetích stran, jako jsou Gboard, SwiftKey, Fleksy, Grammarly a další. Co se týče funkčnosti, SwiftKey je aplikace, která se nejvíce přizpůsobuje schopnostem swypnutí do textové podoby a dovoluje uživatelům zadávat text jednou rukou pomocí funkce SwiftKey Flow.

Když byl Swype uveden na podzim roku 2014 společně s iOS 8, byla to jedna z mála aplikací pro klávesnice, které nevyžadovaly „plný přístup“ k fungování iPhonu.

iOS 8 tehdy aktualizoval iPhony a iPady se schopností podporovat klávesnice třetích stran na celém systému a v té době Fleksy, SwiftKey a Swype vyskočili na vrchol placených a bezplatných grafů iOS aplikací v App Store ve většině zemí.