Fast Company včera zveřejnila seznam 50 nejinovativnějších společností světa. Apple v tomto seznamu, ostatně jako každý rok, samozřejmě nemůže chybět. Letos se však umístil na výborném prvním místě a stal se tak nejinovativnější společností světa. Pro porovnání, minulý rok byl Apple až na 4. místě.



Apple toto místo získal pro své nesporné úspěchy v roce 2017. Zejména se jednalo o iPhone X, Apple Watch Series 3, AirPods a také ARKit. Společnost ve své zprávě dále vyzdvihuje unikátní zaměření Applu na integraci hardwaru a softwaru, což je to, čím se Apple liší od konkurence. Kalifornský gigant se však na vrchol žebříčku dostal také díky vyjímečnému zaměření na soukromí uživatelů, vylepšování umělé inteligence, a také díky rostoucímu postavení v odvětví zábavních služeb (Apple Music). V neposlední řádě Applu k dosažení tohoto výborného místa dopomohl také zájem o CareKit a ResearchKit.

Jak již bylo v úvodu zmíněno, Applu se díky tomuto zapálení podařilo posunout se o 3 místa výše oproti loňskému roku. Kromě Applu se na prvních 10 místech žebříčku umístily také další společnosti jako Netflix, Amazon, The Washington Post, nebo třeba Spotify.

Zdroj: macrumors.com, fastcompany.com