Jednou z nejvíce vytýkaných vlastností HomePodu je i na Apple nezvyklá uzavřenost systému. Kvůli tomu Siri v HomePodu neumí pracovat s jinými službami než Apple Music. To ale samozřejmě neznamená, že byste si na HomePodu nemohli přehrát hudbu z jiného zdroje. V tomto článku vám ukážeme, jak na to.



Hudbu a klidně i zvuky si samozřejmě na HomePod z jiných zdrojů posílat můžete. Využijeme k tomu AirPlay, stejně jako když zvuk posíláme na jakékoliv jiné zařízení. Místo toho, abychom vám popisovali postup pro každou aplikaci zvlášť, napíšeme vám sem univerzální návod, kterým si můžete nechat zvuk stremovat na HomePod téměř z jakékoliv iOS aplikace.

Nejdříve vytáhněte ovládací centrum (na iPhonu X z pravého horního rohu, na všech jiných iOS zařízeních odspodu displeje) a podržte nebo přitlačte na část s hudbou. Poté v pravém horním rohu okénka tapněte na ikonu AirPlay. Vysune se seznam dostupných zařízení, na které můžete hudbu streamovat. Z tohoto seznamu vyberte HomePod, na který chcete zvuk poslat. Na to tapněte. Veškerý zvuk z vašeho iOS zařízení se teď bude přehrávat na zvoleném HomePodu.

Pomohl vám tento návod? I nádále pro vás budeme psát další užitečné návody. Stejně tak na našem webu naleznete spoustu dalších užitečných návodů!