HomePod může mít omezenou kompatibilitu, ale díky podpoře AirPlay je možné připojit v podstatě vše, co chcete, přes Wi-Fi. Jedním z nejlepších způsobů, jak to udělat, je aplikace Airfoil, která je k dispozici od vývojáře Rogue Amoeba.



Airfoil pro stolní počítače je k dispozici pro Mac i Windows. Umožňuje uživatelům přehrávat zvuk z počítače a vysílat jej všude v síti prostřednictvím AirPlay. A protože HomePod podporuje AirPlay, Airfoil dokáže přenášet zvuk do nového samostatného reproduktoru společnosti Apple.

To je pozoruhodné, protože HomePod postrádá podporu Bluetooth, což znamená, že počet a typy zařízení, které mohou do něj přenášet hudbu a zvuk, jsou omezené. Ale s počítačem a AirPlay je to velmi snadné. Například zde je připojen levný gramofon Sylvania k USB do počítače Mac, který jej rozpozná jako USB plug-and-play audio zařízení. Teď už jen záleží na výběru správného zvukového zdroje a následného výběru HomePodu. Konverze analogového digitálního zvuku s tímto levným přehrávačem nebyla zrovna příliš čistá, ale naštěstí Airfoil také obsahuje vlastní nastavení ekvalizéru, které zvládne zvuk.

Po výběru předvolby „Rock“ EQ se album stalo mnohem více čistým a znějícím podobně jako jiný audio zvuk. Airfoil samozřejmě zvládne mnohem víc, než hrát hudbu z vinylu na HomePod. Může být použit k vysílání jakéhokoli audio  zvuku z počítače Mac přes AirPlay. 

Airfoil dokonce umožňuje vysílat do několika reprosoustav AirPlay najednou. To znamená, že pokud vlastníte dva HomePody nebo HomePod v kombinaci s jinými reproduktory, můžete streamovat hudbu ke všem současně. Pomocí Siri, můžete ovládat nastavení hlasitosti nebo ovládání příslušenství HomeKit při streamování hudby přes AirPlay, ačkoli zřejmě nebudete moci přehrávat nebo pozastavit přehrávač analogového záznamu hlasem. Airfoil je dodáván s bezplatnou zkušební verzí. Kompletní verze je k dispozici za 29 dolarů.

Zdroj: appleinsider.com