Komunikační klient zaměřený na herní prostředí Discord dnes oznámil novou integraci se Spotify, která umožní uživatelům propojit své účty Spotify a Discord, aby měli možnost ukázat, co poslouchají.



Předplatitelé služby Spotify Premium budou moci poslouchat skladby a plné playlisty společně s dalšími členy této služby a to přímo v rámci Discord. Ten synchronizuje skladby tak, aby je každý uživatel slyšel ve stejnou dobu. Členové, kteří nejsou předplatiteli služby Spotify, budou mít možnost poslechnout si skladbu ve svém profilu Discord. Společnost Discord potvrdila webu MacRumors, že aktualizace, podporující Spotify bude k dispozici jak pro Mac a PC, tak i pro webové prohlížeče. V aplikaci pro iOS budou moci uživatelé Discord vidět, co ostatní poslouchají, ale sdílený poslech bude k dispozici pouze v aplikacích pro stolní počítače.

„To je další krok k vyzdvižení významu hudby jako nedílné součásti herního zážitku,“ řekl Mikael Ericsson, produktový ředitel Platform & Partner Experience společnosti Spotify. „Jsme opravdu nadšeni, že od dnešního dne nabízíme uživatelům Spotify Premium a Discord možnost poslouchat skladby společně a zároveň si užít své oblíbené hry.“ Pro ty, kdo neví, Discord je bezplatná aplikace pro počítače Mac, PC, nebo pro iOS a Android, která umožňuje svým uživatelům připojit se k serverům, které jsou obvykle zaměřené na diskusi o konkrétní hře a organizaci událostí kolem hry. Aplikace Mac je k dispozici ke stažení na webových stránkách společnosti a aplikace pro iOS je zdarma v App Store.

Zdroj: macrumors.com