iPad by měl být letos druhým zařízením, které dostane bezrámečkový displej, podobně jako je tomu u iPhonu X. Podle dosavadních informací jsme se měli nových iPadů letos dočkat až ve druhé polovině roku. Nejnovější informace o registraci nových produktů však napovídá něčemu jinému. Dočkáme se letos iPadů dřív a popřípadě jakých?



Náš předpoklad o dřívějším příchodu letošních iPadů je podložen registrací nových produktů do Euroasijské databáze produktů, které používájí šifrování. Zákony totiž po výrobcích vyžadují, aby registrovali své produkty ještě před představením. V minulosti se podobné události odehrály například před představením nových modelů MacBooků (které byly registrovány 2 měsíce před představením) a podobný scénář se odehrál také před představením iPhonu 7 nebo AirPodů. A přesně to se stalo i letos.

Apple totiž do databáze zaregistroval produkty s modelovým označením A1954 a 1893, které mají v popisu „Apple tablet running iOS 11“. To nám napovídá, že nově zaregistrované produkty jsou opravdu iPady. Značí to tedy jenom jedno – Apple v nejbližší době představí nové modely iPadu – respektive 1 model (2 čísla pro 2 různé varianty – wifi – cellular). Díky registraci do oficiální databáze se tato zpráva se dá považovat za skutečně důvěryhodnou.

Tento iPad však s největší pravděpodobností nebude očekávaný High-endový model s bezrámečkovým displejem a FaceID technologií autentizace, ten by měl dorazit až ve druhé polovině tohoto roku. S největší pravděpodobností můžeme očekávat aktualizaci levného 9,7″ iPadu. Ten byl představen minulý rok v březnu pomocí tiskové zprávy. Dá se tedy očekávat, že by aktualizovaný levný iPad mohl být představen i letos v březnu – dubnu. Zda pomocí tiskové zprávy nebo na konferenci, to zatím není jasné. Ať to dopadne jakkoliv, letošní iPady dorazí už cobydup.

Zdroj: 9to5mac.com