HomePod už je nyní v rukou zákazníků a společnost Apple vydává pro svůj první inteligentní reproduktor další podrobnosti, tipy a návody. Například program AppleCare+ pro HomePod bude stát 39 dolarů.



Společnost Apple sdílela informaci, že oprava a výměna mimo záruku bude stát 279 dolarů, což je pouze o 70 dolarů méně než nové zařízení. Apple bude ale také účtovat 20 dolarů za dopravu plus daň. Dohromady by se tedy cena mohla vyšplhat až na více než 300 dolarů, což by se přiblížilo ceně za nový HomePod, který stojí 349 dolarů. To může být velmi nákladné, zejména pokud jde o poškození napájecího kabelu nebo horní dotykové plochy.

Zdá se, že s ohledem na náklady budou HomePod pravděpodobně nahrazeny novým zařízením, než opravou. Zatímco nabíjecí kabel HomePod jistě nebude používán tolik, jako například kabel na iPhone, reproduktor s napájecím kabelem by určitě mohl být cílem pro děti a domácí mazlíčky, aby testovali jeho trvanlivost. Program AppleCare+ po dobu dvou let stojí pouze 39 dolarů, takže to může být opravdu užitečná investice, pokud máte obavy z poškození nebo poruch.

Zdroj: 9to5mac.com