Minulý týden společnost Apple potvrdila, že HomePod může na povrchu dřevěného nábytku zanechat bílé kroužky. Ve snaze tomu zabránit společnost Apple sdílela dokument, kde uvádí, kde je nejvhodnější místo pro umístění HomePodu.



Gregor Berkowitz, poradce pro vývoj produktů očekává, že Apple vyřeší tento problém jehož oprava by mohla trvat dva až šest týdnů. Experti uvedli, že by pro Apple neměla být příliš nákladná. „Je to problém, ale myslím, že to bude pravděpodobně jeden z problémů, který bude opraven v dalším kole výroby,“ uvedla Cesar Viramontes. „Myslím, že to bude jen malý problém, na který lidé pravděpodobně zapomenou v příštích měsících, kdy zmizí.“, dále uvedla. Zatímco odborníci řeší rychlou opravu, všichni byli překvapeni, že se to stalo.

Expert v oblasti designu výrobků Ignazio Moresco vysvětlil, že pozornost při výrobě HomePodu byla věnována detailům a společnost mohla tento problém zachytit, kdyby podstoupila přísný proces QA. Tyto bílé otisky nejsou problémem specifickým pro Apple, ale objevily se u jiných reproduktorů – jako je Sonos One -, které mají podobné silikonové základny. „Netestovali produkt dostatečně, zejména vzhledem k tomu, že dřevěný povrch je velmi pravděpodobným místem pro tento produkt,“ uvedl Moresco.

Pro ty, kteří objevili otisky na svém nábytku, Apple uvedl, že po několika dnech samy zmizí, jakmile je HomePod odstraněn z dřevěného povrchu. Uživatelé je mohou odstranit samy jemným otřením povrchu vlhkým nebo suchým hadříkem. Přesto společnost vysvětlila, že pokud se někdo těchto otisků obává, doporučuje umístit váš HomePod na jiný povrch. Výrobci doplňků již vytvářejí produkty, které by tomuto mohly zabránit, včetně nových kožených tácků od společnosti Pad & Quill.

Zdroj: macrumors.com