Nadcházející aktualizace softwaru od Google pro operační systém Android bude mít design typu iPhone X. Softwar, označovaný jako Android P se připravuje společnost Google novou „generaci“ smartphonů Android, které budou „klonem“ předního obrysu fotoaparátu iPhone X.



Stejně jako iPhone X, tento výřez je údajně v místě, kde výrobci smartphonů Android umístí fotoaparáty a další senzory, které pomohou telefonům Android konkurovat zařízením Apple na špičkovém trhu.

Zatímco Google řídí software Android, mnoho dalších výrobců zařízení Android má schopnost přizpůsobit software, jak uzná za vhodné. Kvůli tomu, poukázal na to, že „ne všechny telefony s Androidem budou podporovány.“

Android P je zkráceným názevem „Pistachio Ice Cream“.

Mnozí uživatelé Androidu nemají rádi iPhone X kvůli jeho vzhledu, ale sami výrobci to paradoxně vidí jinak. Po představení iPhonu X se téměř okamžitě začalo objevovat několik klonů se vzhledem vlajkové lodi od Applu viz. obrázek Leagoo S9.

Android P se má skutečně opírat o výřez z iPhonu X a máme se podle všeho připravit v roce 2018 a 2019 na novou vlnu klonů telefonů se systémem Android a designem iPhonu X.

Zdroj: macrumors.com