Webový prohlížeč Chrome nyní umožňuje úplné ztlumení všech webových stránek. To je užitečné, pokud často navštěvujete webové stránky, které obsahují automatické přehrávání videa nebo automatické přehrávání zvuku.



Ztlumení webových stránek v Chromu funguje stejně v systémech Mac OS, Windows a Linux, takže je to trik kompatibilní pro všechny platformy. Jediným požadavkem je, abyste měli nejnovější verzi Chrome, takže pokud nemáte tuto funkci k dispozici, aktualizujte si svůj webový prohlížeč.

Jak ztlumit webové stránky v prohlížeči Chrome:

  • Otevřete prohlížeč, pokud jste tak již neučinili, a pak navštivte webovou stránku se zvukem, který se přehrává automaticky (většina webových stránek s videem online)
  • Klepněte pravým tlačítkem myši na titulní panel okna, ve kterých je přehráván zvuk a vyberte z rozbalovací nabídky položku „Ztlumut web“

Mějte na paměti, že tato funkce ztlumí celý web, nikoli konkrétní webovou stránku, která je zrovna otevřená. Tímto způsobem můžete ztlumit jakékoli stránky, i když zrovna nehraje žádný zvuk

Jak v prohlížeči Chrome zapnout zvuk na webu:

  • Klepnutím pravým tlačítkem myši na ztlumenou stránku a výběrem možnosti Zapnout zvuk, zvuk nebo video na webových stránkách opět obnovíte.

Webové stránky lze rychle vypnout a ztlumit tak, aby vyhovovaly vašim konkrétním potřebám při prohlížení. Takže pokud procházíte web například v noci, karty ztlumte, ale pokud prohlížíte weby během dne a chcete, aby stránky přehrávaly zvuk podle vlastního uvážení, nezapomeňte tuto funkci vypnout.

Zdroj: osxdaily.com