Nejen, že Apple Watch má své nejlepší čtvrtletní výsledky ve srovnání s tržbami, ale také celkově zaznamenaly rekordní rok, který byl omezen tím, že v loňském čtvrtletí dokončili dodávky celého švýcarského hodinářského průmyslu.



Zásoby Apple Watch dosáhly v roce 2017 rekordních výsledků podle výzkumné firmy Canalys, což představuje více než 50% nárůst ve srovnání se zhruba 12 miliony kusů dodaných Apple v roce 2016.

Canalys tvrdí, že 48 procent z prodeje byly nejnovější modely Apple Watch Series 3, zatímco 52 procent byly modely Series 2 nebo starší. Mezi modely Series 3 se asi 13 procent zákazníků rozhodlo pro model s podporou LTE, zatímco 35 procent lidí si koupilo variantu s Wi-Fi a GPS.

Analytici společnosti Apple, kteří pečlivě zkoumají příjmy z „ostatních produktů“ a další údaje o odhadu prodeje Apple Watch, mají podobné součty. Ben Bajarin z Creative Strategies odhaduje, že prodej Apple Watch dosáhly v loňském roce 17,4 milionu, zatímco Horace Dediu z Asymco 17,7 milionu.

Výkonný ředitel společnosti Apple, Tim Cook, oznámil, že v posledním čtvrtletí roku 2017 získaly Apple Watch nejlepší čtvrtletí, a to s více než 50% růstem příjmů.

Cook dodal, že prodej modelů Apple Watch Series 3 byl také více než dvakrát vyšší než modely Series 2 v předcházím čtvrtletí.

Zajímavé je, že tento růst vedl k závěru, že dodání Apple Watch přichází ve srovnání se všemi švýcarskými hodinkami, které byly v minulém čtvrtletí poprvé spojeny do jednoho celku, podle výzkumného ředitele IDC Francisco Jeronimo. Jinými slovy, Apple je nyní největším hodinářem světa.

Klíčovým úkolem je, aby Apple Watch pokračovaly v růstu impozantním tempem. Apple Watch zůstává i nadále nejoblíbenější smartwatch na světě s výraznou rezervou a nyní dává ikonický švýcarský hodinářský průmysl za své.

Zdroj: macrumors.com