Nikkei Asian uvedl, že Samsung plánuje snížit výrobu OLED panelu v reakci na rozhodnutí Applu snížit produkci iPhone X kvůli „slabé poptávce“. Společnost Samsung vyrobí o 20 milionů OLED panelů méně iPhone, což jsou mnohem nižší čísla než původní cíl dodávat panely v číslech 45 milionů až 50 milionů.



Společnost Samsung uvedla, že dosáhla kapitálové investice ve výši 13,5 bilionu wonů (12,6 miliardy dolarů) v původně očekávaném počtu objednávek OLED panelů od společnosti Apple. Nový cíl údajně snižuje výrobu na zhruba 60 procent původních prognóz a očekává se, že společnost Samsung bude v prvním pololetí roku 2018 trpět poklesem výnosů. Akcie společnosti Samsungu klesly až o 2,3 procenta, jak uvedla agentura Reuters.

Avšak tvrzení se neshoduje se samotnými výsledky společnosti Apple, které byly oznámeny na posledním čtvrtletním konferenčním hovoru v tomto měsíci. CEO Apple Tim Cook v minulosti odmítl tyto zprávy, což naznačuje, že dodavatelského řetězce společnosti mají velmi složité postavení.

Během zveřejnění finančních výsledků za první fiskální čtvrtletí roku 2018 (což odpovídá čtvrtému kalendářnímu čtvrtletí roku 2017), Tim Cook řekl, že iPhone X byl nejprodávanějším iPhone modelem každý týden od jeho zahájení prodeje v listopadu. Prodej iPhonů se meziročně snížily o 1,2% oproti předchozímu čtvrtletí, avšak pouze kvůli dalšímu týdnu prodeje v loňském roce – růst společnosti Apple byl ve skutečnosti o 21% vyšší oproti předešlému roku.

Zdroj: macrumors.com