V loňském roce byla spuštěna služba YouTube Go v Indii. Zcela nová aplikace, která odhalila sílu YouTube pro novou generaci uživatelů. Od té doby byla vydána také v dalších 14 zemích, včetně Indonésie, Nigérie a Thajska.



Například v Indonésii, se využívá pro výuku nebo posílení komunity a rodiny s nízkými příjmy ve venkovských oblastech Indonésie – jako součást pravidelných rozhovorů nebo společenských setkání. „Jsme rádi, že rozšiřujeme službu YouTube do 30 zemí po celém světě. Aplikace YouTube Go umožňuje přístup ke YouTube bez ohledu na stav připojení a větší kontrolu nad používáním dat.“ Mezi klíčové funkce YouTube Go patří:

Videa, které máte rádi: Domovská obrazovka YouTube Go obsahuje oblíbené a populární videa ve vaší oblasti, abyste mohli najít a objevit videa, které se vám budou líbit. To vše je k dispozici ve vašem jazyce, včetně videí, které jsou pro vás důležité.
Poznávejte nová videa: V YouTube Go uvidíte náhled videa, po klepnutí na miniaturu, čímž získáte lepší představu o tom, o čem je video, abyste se lépe mohli rozhodnout, zda ho chcete sledovat. Můžete si vybrat, zda chcete stáhnout video pro pozdější prohlížení nebo pro streamování.
Sdílení videí s přáteli v okolí: Pomocí služby YouTube Go můžete sdílet videa s přáteli a rodinou v okolí bez použití dat.

https://youtu.be/GTk2_QSf2Jk

Podle YouTube jsou tyto nové funkce velmi oblíbené, a proto bylo provedeno několik změn, aby byla aplikace pro uživatele ještě příznivější.

Sledujte ve vysoké kvalitě: V reakci na zpětnou vazbu od uživatelů byla přidána možnost stahování, streamování a sdílení videí ve vysoké kvalitě kromě základních a standardních rozlišení.
Objevte čerstvý obsah, který máte rádi:  Nyní můžete získat nový personalizovaný obsah jednoduchým stisknutím domovské obrazovky. Také budete upozorněni při nahrávání nových videí z oblíbených kanálů.
Snadnější sdílení: Snadnější přístup ke funkci sdílení přímo z domovské stránky. A také nyní můžete sdílet více videí najednou.

Zdroj: youtube.googleblog.com