Společnost Nintendo nedávno zveřejnila příjmy za třetí fiskální čtvrtletí roku 2017, včetně údajů týkajících se dvouletých příjmů z mobilních her. Ve zprávě společnost Nintendo potvrdila, že její výdělky se v devíti měsících končících 31. prosincem 2017 zvýšily na 29,1 miliardy jenů (přibližně 267 milionů dolarů).



Tato suma zahrnuje příjmy z her Nintendo, stejně jako příjmy z licenčních poplatků. Zisk z her se zvýšil z 8,8 miliardy jenů v předcházejícím čtvrtletí na 11,2 miliardy jenů tohoto fiskálního čtvrtletí. Hrou, která k těmto číslům přispěla byla Animal Crossing: Pocket Camp, díky které se údajně podařilo získat celosvětově 17 milionů dolarů a od svého vydání v listopadu dosáhla 22 miliónů stažení. Druhou hlavní hrou Nintendo byla Fire Heroes Emblem. „V podnikání s hrami se zaměříme na možnosti, které povzbuzují více zákazníků k tomu, aby si nadále mohli vychutnávat aplikace, které si stáhli.“

Ačkoli Fire Heroes Emblem a Animal Crossing: Pocket Camp jsou aplikace zdarma ke stažení, věří se, že Nintendo získává zisk z dlouhodobého hlediska díky hráčům, kteří utrácejí peníze za nákupy v aplikacích. Například, Super Mario Run je bezplatná aplikace, kde si uživatelé mohou zahrát několik úrovní zdarma a pak musí zaplatit 9,99 dolarů, aby získali přístup k plné hře. Dřívější zpráva o příjmech společnosti uvedla, že hra Super Mario Run dosáhla přijatelného zisku asi deset měsíců po spuštění. Dále detailně prokázala obrovský úspěch herní konzole Switch, které se prodalo od dubna do prosince roku 2017 12,13 milionů kusů. Nyní je prodáno 14,86 milionů kusů.

Zdroj: macrumors.com