Dva inženýři v jaderné elektrárně v Sarovu připojili superpočítač k internetu, aby mohli těžit bitcoiny. Údajně se mělo jednat o plán, jak splatit státní dluh, ale předtím si chtěli poslat nějaký ten bitcoin do své peněženky, jak uvedlo BBC.



Tajná služba však zaznamenala připojení tohoto superpočítače k internetu a došlo k zatčení obou inženýrů, protože mohli ohrozit bezpečnost země s ohledem na to, že se jednalo o nejvýkonnější superpočítač v Rusku.

Inženýři byli obviněni z vlastizrady a má dojít k domácímu vězení, ale z práce je zatím nevyhodili. Vstup do města Sarov je pouze na zvláštní propustku, protože se tam stále vyvíjejí a vyrábějí jaderné hlavice, nebo v minulosti třeba vodíkové bomby.

Začít obchodvat můžete prostřenictvím registrace do peněženky Coinbase, kde je možné nakupovat a prodávat kryptoměny BitcoinBitcoin CashEthereum a Litecoin.

Začít obchodovat můžete třeba jen za 500,- Kč a to snadno prostřednictvím platební brány přes kartu Visa a MasterCard. Není tedy pravdou, že si musíte koupit např. jeden celý Bitcoin. Navíc pokud se registruje přes tento odkaz, tak získáte zdarma 10$ v kryptměně Bitcoin k Vašemu prvnímu nákupu.

Zdroj: bbc.com