K oslavě oficiálního uvedení HomePodu, Sonos, jeden z hlavních konkurentů společnosti Apple na trhu s reproduktory, vytvořil seznam skladeb „Welcome to the Party“ pro nová zařízení se skrytou zprávou.



21 skladeb je přitom chytře složeno za sebou, aby dohromady dávaly vzkaz Applu:

Hello / Apple / Something About Us / Together / Feels Right / Even Though / You’re Crazy / For This / Home / POD / Remember / Two Is Better Than One / Just Playing / It’s a Party / Everybody’s Coming To My House / Even You / Come As You Are / Fruit Machine / No Matter What You’re Told / We’re Going To Be Friends / Over Everything

Ahoj Apple, něco na tom, že jsme spolu, mě těší, i přesto, že šílíš po tomhle HomePodu. Nezapomeň, že dva jsou lepší než jeden. Zrovna hraje (hrají). Je to párty. Všichni už jdou ke mně domů. Dokonce i Ty. Ať jsi jakákoliv, barevná mašinko, nezáleží, co ti říkají, my budeme přátelé, ať se stane cokoliv.

Odesílání zpráv prostřednictvím seznamů skladeb Spotify je fenomén, který byl populární krátkou dobu kolem dubna roku 2017, a to kvůli způsobu, jakým lze playlisty Spotify uspořádat a zobrazovat lineárně na webu i v aplikacích společnosti Spotify. Tato praxe je nyní méně obvyklá a ačkoli ji Sonos používá k tomu, aby poslal to, co se zdá být přátelským poselstvím pro Apple.

Playlist Sonos Spotify pro Apple nemůže být načten na Apple HomePodu, protože HomePod je omezen na obsah přehrávaný z Apple Music nebo iTunes. Samozřejmě je možné jej přehrávat pomocí AirPlay z připojeného zařízení Mac nebo iOS, ale je to méně výhodné než přirozené přehrávání, které je k dispozici prostřednictvím reprosoustav Sonos.

Společnost Sonos neměla na trhu špičkových reproduktorů moc konkurenci a již řadu let je to značka pro vysoce kvalitní zvuk s více místnostmi, takže není divu, že se společnost domnívá, že HomePod je poněkud ohrožena.

Zajímavé je, že Sonos bude přidávat podporu pro AirPlay 2, který používá Apple i právě na komunikaci mezi iOS a macOS zařízením v HomePodem.

Poslouchejte speciálně vytvořený playlist na Apple Music a Spotify pro HomePod.

Zdroj: macrumors.com